7 fotbollsredskap som du måste ha för fotbollsträningen | fotbollsträning

fotbollsträning

Annons

7 fotbollsredskap som du måste ha för fotbollsträningen

För en fotbollsspelare så är det inte mycket som egentligen måste med för att du kunna spela fotboll. Om man börjar nedifrån så är följande 7 fotbollstillbehör nödvändiga:
 
  • Fotbollsskor
  • Benskydd
  • Långa fotbollsstrumpor
  • Shorts
  • Tröja
  • Fotbollshandskar för målvakter
  • Underställ vid kyligt väder
 
Om det är väldigt kallt kan man även ta med en tjocktröja samt en mössa och passande handskar. Det kan vara bra att anpassa fotbollsskorna du tar med efter underlaget på fotbollsplanen. Grusskor är till exempel inget vidare när du spelar på gräs, det leder till att du halkar runt när du inte får något bra grepp. Grässkor fungerar utmärkt för gräsplaner och även plastgräs, och de fungerar dugligt för en grusplan men de blir dock snabbt slitna. Det är även bra att ha med sig en egen vattenflaska, det är inte alltid fotbollsklubben tillhandahåller detta för alla spelarna. För ledarna som ska hålla i själva träningen så finns det dock mer att ta med och hålla reda på. Vi listar 7 fotbollstillbehör för du måste ta med för att träningen ska bli så bra som möjligt.
 
Bollar
Det är fullt möjligt att utföra en hel fotbollsträning utan bollar, men det är inget vidare roligt för spelarna. Ju yngre spelarna är desto fler bollar behöver du ta med dig. Om spelarna är i ung ålder så behöver varje spelare varsin boll. När de blir äldre räcker de med en eller två bollar för att spela en match eller utföra vissa övningar.
 
Fotbollsmål nät
Med ett fotbollsmål som har nät så behöver du inte springa efter bollen varje gång det blir mål. Det kan även vara bra att köpa fotbollsmål av den mindre sorten för att spela på små planer. Oberoende av om man har tillgång till ett fotbollsmål nät eller inte så kan det även vara bra att köpa ett fotbolls nät av den typen som studsar tillbaks bollen direkt. Med två av dessa fotbolls nät kan man skapa en liten fotbollsplan vart som helst, plus att tempot inte stannar av när det blir mål. Dessa går att använda så gott som överallt och är ett användbart redskap för träningen.
 
Koner
Koner är ett fotbollstillbehör som är otroligt flexibelt och användbart. Det är ett av ledarens viktigaste fotbollsredskap för att styra upp olika övningar eller skapa en provisorisk fotbollsplan. Med koner har du allt du behöver för de flesta fotbollsövningarna.
 
Träningsvästar
Ännu ett fotbolls träningsredskap som är väldigt bra att ha är träningsvästarna. Med västar kan du framför allt dela upp ditt lag i grupper. Om du inte har tillgång till koner så kan västarna användas som ett substitut. Se till att ha åtminstone två olika färger på västarna, på så sätt kan du dela upp laget i tre olika grupper. 
 
Block och papper
En så enkel sak som block och papper kan ibland vara det viktigaste fotbollsredskap du har. Många gånger kommer du att komma på saker under tiden som spelarna är upptagna, då är det väldigt bra att skriva ner dessa så att du inte glömmer bort att ta upp det sedan. Anteckna även iakttagelser du ser, som till exempel en spelares styrkor och svagheter, för att kunna vidarebefordra detta till spelaren själv. Många övningar eller idéer kan förklaras mycket bättre med ett block och papper, gärna i samband med att du själv visar hur det ska gå till efteråt.
 
Träningsoveraller
En träningsoverall är bra för många mer orsaker än se fin ut. Först och främst så skyddar de på ett bra sätt mot kyla och vind. De flesta träningsoverallerna är idag gjorda av ett material som “andas” vilket är bra för spelarna. Men det som framför allt gör att det är fördelaktigt med en träningsoverall är stämningen det skapar. Med en gemensam träningsoverall så skapar du en bättre sammankoppling och gemenskap. Laget känner sig mer enat helt enkelt.
 
Ett glatt humör
Det här kanske inte låter som ett riktigt fotbolls träningsredskap, men faktum är att dålig stämning och bittra miner kan försämra en träning markant för alla inblandade. Det gäller både spelare och ledare, på träningsplanen finns det inte plats för en negativ stämning. Att låta problem och bekymmer stanna utanför planen handlar lika mycket om professionalitet som det handlar om att ge sig själv möjligheten att fokusera på själva fotbollen.
 
När man köper träningsutrustning så kan bli frestad att helt enkelt bara ta den allra billigaste utrustningen. För många saker så påverkar faktiskt kvaliteten på varan inte träningen alldeles för mycket, som till exempel för koner och, i viss mån, träningsvästar. Men sedan finns det utrustningen där kvaliteten är väldigt viktig och avgörande för hur effektiv träningen blir. Det handlar framför allt som fotbolls nät som ska studsa tillbaks bollen på ett bra sätt. Om du ska satsa på fotbollen så bör du göra det ordentligt och satsa fullt ut. Att investera i bra fotbolls träningsredskap ger spelarna en möjlighet att nå sin fulla potential.
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats